Website-Doctor cron only x pages per run

The forum to discuss about how to generate reports from seo panel

Moderators: hellow0rld, eugene, sendtogeo

Website-Doctor cron only x pages per run

Postby barnabee » Sun Aug 24, 2014 5:42 pm

Hello,

I would like to check a website with ca. 5000 pages.
Therefore i would like to check the pages in smaller packages.
Is there a way to have the cronjob check only 100 pages per run?

Thanks in advance, barnabee
barnabee
 
Posts: 9
Joined: Fri May 09, 2014 7:06 am

Re: Website-Doctor cron only x pages per run

Postby seopanel_forum » Mon Aug 25, 2014 7:52 pm

Thanks,
Seo Panel Team
http://www.seopanel.in
seopanel_forum
Site Admin
 
Posts: 1349
Joined: Sat Apr 17, 2010 6:42 pm
Location: India

Re: Website-Doctor cron only x pages per run

Postby barnabee » Tue Aug 26, 2014 5:51 am

I read this thread a few times but couldnt find information about splitting Website Doctor Cron.
Actually the information given is only for the keyword ranking cron.php.
But i want to make the website_doctor_cron.php work in with smaller packages.

Finally i found the EDIT button. ;)

EDIT: Okay just to make sure that we are talking about the same.
Website-Doctor is the german translation for Site Auditor.
So I am looking for a way to let siteauditorcron.php check only 100 pages per run.

EDIT: After trying cron every 15 minutes i noticed that it always checks only one page per run. Is that correct?

EDIT: Actually I would need the possibility to ignore or remove Session variables (like ?XTCsid=) from URLs.
Last edited by barnabee on Tue Aug 26, 2014 7:52 pm, edited 2 times in total.
barnabee
 
Posts: 9
Joined: Fri May 09, 2014 7:06 am

Re: Website-Doctor cron only x pages per run

Postby seopanel_forum » Wed Aug 27, 2014 8:11 pm

EDIT: After trying cron every 15 minutes i noticed that it always checks only one page per run. Is that correct?

Yes it will check only one page in each cron job.

EDIT: Actually I would need the possibility to ignore or remove Session variables (like ?XTCsid=) from URLs.

If you need you can exclude it.
Thanks,
Seo Panel Team
http://www.seopanel.in
seopanel_forum
Site Admin
 
Posts: 1349
Joined: Sat Apr 17, 2010 6:42 pm
Location: India

Re: Website-Doctor cron only x pages per run

Postby barnabee » Thu Aug 28, 2014 6:42 am

EDIT: Actually I would need the possibility to ignore or remove Session variables (like ?XTCsid=) from URLs.

If you need you can exclude it.


Sounds good but the question is how to exclude it.
The exclude feature i found needs full urls starting with http.
Can i use regexpressions or how can i tell the SiteAuditor to ignore or cut off the session variable at the end of the url?
barnabee
 
Posts: 9
Joined: Fri May 09, 2014 7:06 am

Re: Website-Doctor cron only x pages per run

Postby seopanel_forum » Thu Aug 28, 2014 7:45 pm

In current version we need to add full url but in coming version 3.6.0 we fixed it. we can just add part of url in it. It will be released next week.

Also you can fix it by following link => http://code.google.com/p/seopanel/source/diff?spec=svn433&old=428&r=433&format=unidiff&path=%2Ftrunk%2Fseopanel.3.6.0.beta%2Fcontrollers%2Fsiteauditor.ctrl.php
Thanks,
Seo Panel Team
http://www.seopanel.in
seopanel_forum
Site Admin
 
Posts: 1349
Joined: Sat Apr 17, 2010 6:42 pm
Location: India

Re: Website-Doctor cron only x pages per run

Postby barnabee » Fri Aug 29, 2014 9:57 pm

seopanel_forum wrote:In current version we need to add full url but in coming version 3.6.0 we fixed it. we can just add part of url in it. It will be released next week.

Also you can fix it by following link => http://code.google.com/p/seopanel/source/diff?spec=svn433&old=428&r=433&format=unidiff&path=%2Ftrunk%2Fseopanel.3.6.0.beta%2Fcontrollers%2Fsiteauditor.ctrl.php


That sounds good.
But i have to tell you that the changes mentioned on http://code.google.com/p/seopanel/source/diff?spec=svn433&old=428&r=433&format=unidiff&path=%2Ftrunk%2Fseopanel.3.6.0.beta%2Fcontrollers%2Fsiteauditor.ctrl.php dont do the trick.
Siteauditor is still checking pages with ....?XTCsid=.... URLs and if i understand the changes right it just surpresses the failure message "links have to start with http://).
barnabee
 
Posts: 9
Joined: Fri May 09, 2014 7:06 am

Re: Website-Doctor cron only x pages per run

Postby seopanel_forum » Mon Sep 01, 2014 6:52 pm

Actually that is enough. we already have code with

Code: Select all
// function to check whether link should be excluded or not
    function isExcludeLink($link, $excludeList) {
        $exclude =  false;
        if (!empty($excludeList)) {
            $excludeList = explode(',', $excludeList);
            foreach ($excludeList as $exUrl) {
                if (stristr($link, trim($exUrl))) {
                    $exclude = true;
                    break;   
                }   
            }
        }
        return $exclude;
    }
Thanks,
Seo Panel Team
http://www.seopanel.in
seopanel_forum
Site Admin
 
Posts: 1349
Joined: Sat Apr 17, 2010 6:42 pm
Location: India

Re: Website-Doctor cron only x pages per run

Postby barnabee » Wed Sep 10, 2014 7:39 am

Actually with version 3.0.6 its working as intended!!! Thumbs up and many thanks for that!
barnabee
 
Posts: 9
Joined: Fri May 09, 2014 7:06 am

Re: Website-Doctor cron only x pages per run

Postby seopanel_forum » Mon Sep 15, 2014 6:52 pm

Great to know that :)
Thanks,
Seo Panel Team
http://www.seopanel.in
seopanel_forum
Site Admin
 
Posts: 1349
Joined: Sat Apr 17, 2010 6:42 pm
Location: India


Return to Seo Panel Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest